Iz medija o Kamenoj Gori

Seoski turizam počinje da doživljava svoj uspon u Srbiji. Brojni turisti, prestali su da budu željni odmora na plažama ili skijalištima ili, u velikim gradovima gde se provode po klubovima, uz glasnu muziku i alkohol, njihovo viđenje odmora postalo je drugačije. Ovi novi turisti uživaju u zdravom životu, aktivnom odmoru ispunjenom avanturama poput raftinga, paragladjinga, planinarenja, lova i ribolova, kampovanja, penjanja ili biciklizma… Takođe, vole da se odmore u prirodi, gde je vazduh svež, a voda hlada, gde se gaji domaćinska atmosfera i služi organska, ekološka hrana, a predmeti koji okružuju turiste u toku njihovog odmora nastali su iz kućne radinosti.

Sve veći broj turista koji su ljubitelji prirode i seoskog turizma opredeljuje se za dolazak u Srbiju koja ima neogračine mogućnosti u pružanju autentičnog doživljaja na selu. Kamena Gora je možda idealno mesto za takve turiste, jer pruža balans mogućnosti i izolovanosti od civilizacije. Nije iskvarena urbanizmom, ali je pristupačna i pitoma, taman kako odgovara ljudima koji vole blage odmore, ispunjene mirom i tišinom, i uživanjem u divljoj planinskoj prirodi.

Mediji konačno počinju da okreću svoje reflektore prema ovom idilčnom mestu, pa tako skoro svakodnevno možemo pronaći neki zanimljiv članak u štampanim medijima, na televiziji ili na internetu…

Dobrodošli na Kamenu Goru